SAĞLIK KURUMLARINDA
ENFEKSİYON KONTROLÜ KURSU |
AĞIZ , DİŞ SAĞLIĞI VE DAS KURSU
|
TEMEL STERİLİZASYON KURSU |
10:30 -11:00
Sağlık hizmeti ile ilişkili infeksiyonların önemi ve
tanımı
Aziz Öğütlü
11:00 -11:30
İnfeksiyon kontrolünde el hijyeni
Gülsüme Kaya
11:30 – 12:00
Çay kahve arası
12:00 -12:30
Yoğun bakımlarda infeksiyon kontrolü
Meral Şahin Demir
12:30-13:00
Cerrahi alan infeksiyon kontrolü
Türkan Özbayır
13:-00-14:00
Öğle yemeği
14:00 – 14:30
Araç ilişkili infeksiyonları önleme
Fadime Callak Oku
14:30 – 15:00
Sağlık kurumlarında kritik alanlarda temizlik
uygulamaları ve önemi
Güven Çelebi
15:00 -15:30
Tıbbi atıkların infeksiyon kontrolündeki önemi
Gülcan Tan
15:30-16:00
Çay kahve arası
16:00- 16:30
Endoskopi uygulamalarında enfeksiyon kontrolu ve DAS
Canan Karadeniz
16:30-17:00
Sağlık kurumlarında kritik alanlarda hava ve su
özellikleri
Güven Çelebi
|
10:30 -11:00
Enfeksiyon kontrolü için eldiven kullanımı ve
koruyucu kıyafetler
Zülal Özkurt
11:00 -11:30
ADSM’de hasta alanlarında temizlik ve dezenfeksiyon
ile ilgili temel prensipler
Soley Aslan
11:30 – 12:00
Çay kahve arası
11:30-12:00
ADSM Aletleri ve özellikleri
Ayten Duran
12:00-12:30
ADSM dental su kalitesi , bakım ve izleme , biyofilm
oluşumu
Soley Aslan
13:-00 -14:00
Öğle yemeği
14:00 – 14:30
ADSM‘de kullanılan solüsyonlar ve ürün güvenliği
Sevil Özdemir
14:30 – 15:00
ADSM çalışanlarında mesleki enfeksiyon maruziyet
yönetimi
Zülal Özkurt
15:00 -15:30
ADSM de Çevre güvenliği ve atık yönetimi
Ayten Duran
15:30-16:00
Çay kahve arası
16:00- 17:00
Dental aletlerin dezenfeksiyon ve sterilizasyonu ile
ilgili temel prensipler
Sevil Özdemir
|
10:30 -11:00
Cerrahi aletler
11:00 -11:30
Yıkama uygulamaları ve yıkama solüsyonları
Emre Pamuk Yıldız
11:30 – 12:00
Çay kahve arası
12:00 -12:30
Yıkamanın kontrolü
Dilek Yeşim Metin
12:30 -13:00
Cerrahi alet hazırlık bakım ve paketleme
Mustafa Aytaç
13:-00 -14:00
Öğle yemeği
14:00 – 14:30
Buhar sterilizasyon
Mukadder Genç
14:30 – 15:00
Kişisel koruyucular ve kullanımı
Kader Tiryaki
15:00 -15:30
Düşük sıcaklık sterilizasyon yöntemleri
Eylem Serinkaya
15:30-16:00
Çay kahve arası
16:00- 16:30
Sterilizasyonun monitorizasyonu
Mukadder Genç
16:30 – 17:00
Alet teslim alma verme ve kayıt sistemi
Emel Eray Kahrıman
|