ÖĞRENİLECEKLER

Temel kavramlar, tanimlar
Msü ile ilgili standartlar
Msü alanlari, teknik ve mimari donanim
Havalandirma
Dekontaminasyon ve buhar üretiminde kullanilan su ve özellikleri
Mikroorganizmalar
Sterilizasyonun Kontrolü
Enfeksiyon etkenleri , sifir enfeksiyon için sifir tolerans
Enfeksiyon kontrol önlemleri
Hukuki sorumluluklarimiz
Msü ekibi görev ve sorumluluklari, eğitimleri
Msü koruyucu kiyafetler
Çalişan güvenliği ve sağlik kontrolleri
El hijyeni
Cerrahi aletler ve özellikleri
Msü ekip çalişmasi, iletişim, ideal grup çalişmasi
Kritik alanlarin temizliği
Resterilizasyon
Biyosidal yönetmeliği ve dezenfektan aktivite testleri
Dezenfektan solüsyonlar ve ürün güvenliği
Dezenfeksiyon, kimyasal solüsyonlar ve uygulamalar
Dezenfektan direnci




 

Dezenfeksiyon uygulama hatalari ve çözüm önerileri
Msü malzeme teknik özellikleri ve ürünleri tanima
Msü uygulama hatalari ve çözüm önerileri
Endoskopi uygulamalari ve das
Ağiz diş sağliğinda kullanilan alet ve malzemeler ve özellikleri
Ağiz diş sağliği merkezlerinde das uygulamalari
Antiseptikler
Kontamine aletlerin teslimi , aletlerin yikama ve dekontaminasyonu
Konsinye ( ödünç ) set ve malzemeler
Paketleme
Kuru sicaklik ve basinçli buhar sterilizasyon yöntemi
Düşük sicaklik sterilizasyon yöntemi etilen oksit ( eo)
Düşük sicaklik sterilizasyon yöntemleri
Cihaz yükleme , boşaltma
Sterilizasyon basamaklarinin izlenmesi
Validasyon
Kayit sistemi
Steril malzemelerin depolanmasi ve raf ömürleri
Msü’de olağanüstü durumlarda alinmasi gereken önlemler
Atiklar ve atik yönetimi
Sunum hazirlama ve sunum teknikleri
Grup çalişmasi ve iletişim teknikleri