ÖĞRENİLECEKLER


• Ağız ve Diş Sağlığı merkezlerinde kulllanılan aletler ve özelllikleri

• Ağız Diş sağlığı DAS Uygulamalar

• Temel mikrobiyoloji

• Hastanelerde Kalite, Hasta güvenliği, ürün güvenliği

• Personel sağlığı ve güvenliği

• İnfeksiyon bulaşma yolları, İnfeksiyon kontrol önlemleri, Sağlık kontrolleri, Bağışıklama

• Özel Alanların Teknik ve Mimari Donanımı, havalandırma, iklimlendirme

• Teknik şartname oluşturmada dikkat edilecek noktalar Dezenfeksiyon, Antisepsi,

• Dezenfektanlar ve Antiseptikler

• El Hijyeni

• Hastane alanlarının temizlik ve dezenfeksiyonu

• Cerrahi ve invaziv aletler ve sınıflaması

• Alet ve gereçlerin dekontaminasyonu ve dezenfeksiyonu

• Dezenfektör ve ultrasonik yıkama cihazları

• Alet hazırlık, bakım, paketleme ve depolama

• Hastanelere uygun MSÜ kurulumu planlaması

• Sterilizatörler, düşük sıcaklık sterilizasyon yöntemleri ve özellikleri

• MSÜ Kurulum, işletim ve Performans yönetimi

• Steril Malzeme yönetimi

• EN-ISO / TSE sterilizasyon standartları, Rehberler

• MSÜ ekip , iletişim, karar verme, Acil taleplerin belirlenmesi ve acil taleplere cevap verilebilecek sistem oluşturulması

• Sterilizasyonda sık karşılaşılan sorunlar, nedenleri ve çözüm önerileri

• Olağan üstü durumlara hazırlık

• Biyosit Yönetmeliği

• MSÜ Kuruyoruz.