ANA KONULAR

-Temel mikrobiyoloji
-Hastanelerde Kalite, Hasta güvenliği, ürün güvenliği ve personel güvenliği
-İnfeksiyon bulaşma yolları, İnfeksiyon kontrol önlemleri, Sağlık kontrolleri, Bağışıklama
-Özel Alanların Teknik ve Mimari Donanımı, havalandırma, iklimlendirme
-Teknik  şartname oluşturmada dikkat edilecek noktalar
-Dezenfeksiyon, Antisepsi, Dezenfektanlar ve Antiseptikler
-El Hijyeni
-Hastane alanlarının temizlik ve dezenfeksiyonu
-Cerrahi ve invaziv aletler ve sınıflaması
-Alet ve gereçlerin dekontaminasyonu ve dezenfeksiyonu
-Dezenfektör ve ultrasonik yıkama cihazları
-Alet hazırlık, bakım, paketleme ve depolama
-Hastanelere uygun MSÜ kurulumu planlaması,
-Sterilizatörler, soğuk sterilizasyon yöntemleri ve özellikleri
-MSÜ Kurulum, işletim ve Performans yönetimi
-Steril Malzeme yönetimi
-EN-ISO / TSE sterilizasyon standartları
-MSÜ ekip , iletişim, karar verme, Acil taleplerin belirlenmesi ve acil taleplere cevap verilebilecek sistem oluşturulması
-Sterilizasyonda sık karşılaşılan sorunlar, nedenleri ve çözüm önerileri
-Olaganüstü durumlara hazırlık