TR    EN       

 
BİLDİRİ GÖNDERİMİ SONA ERMİŞTİR..!   Kongre uygulamamız yayınlanmıştır..!  Kongremiz hakkında bilgi almak, ajandanızı oluşturup gelişmelerden haberdar olmak için "DAS 2017" mobil uygulamamızı cihazınıza indirebilirsiniz.
















 

Kongreye Davet

Saygıdeğer Meslektaşlarımız ve DAS Gönüllüleri,

Sizleri bu yıl onuncusunu düzenleyeceğimiz DAS Kongresine davet etmenin gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Kongremiz bu yıl da Antalya’da Akdeniz’in görkemli ve tarih kokan atmosferinde gerçekleşecek. Akdeniz bölgesinin tarihi, Akdeniz etrafındaki kültürlerin ve bu topraklarda yaşayan insanlar arasındaki etkileşimin tarihidir. Bugün bu etkileşim biraz daha farklı tezahür etmekte, insanlar, şehirler, ülkeler kendi içlerine kapanmakta ve hatta ülkeleri korumak için duvarlar örmekten bahsedilmektedir. Elbette, vatandaşların ve onları vatandaş yapan kültürlerin korunması ülke yöneticileri için zorunluluktur, yükümlülüktür ama bu duvarlar entellektüel ilerlemenin önünde bir engel olmamalıdır. Daha fazla refah ve kalkınmanın anahtarı olan bilim ve teknoloji ne pahasına olursa olsun desteklenmelidir.

“Mediterranean” Dünya’nın merkezi anlamına gelir. Bazıları için Merkezi Sterilizasyon Üniteleri (MSÜ) de hastanelerin merkezi, hatta kalbidir. DAS Derneği olarak biz o kadar ileri gitmek istemiyoruz. Amacımız elbette ki MSÜ’nün önemini sorgulamak değil, tam aksine MSÜ’de sunulan hizmetin kalitesinin önemini vurgulamak. MSÜ, tüm diğer sağlık hizmeti veren birimler gibi hastaya sunduğu hizmet ve sağladığı kalite kadar önemlidir. O halde, hastane içinde MSÜ’nün önemini artırmak, yerini sağlamlaştırmak, bağımsız bir birim olarak kabul görmesini sağlamak istiyorsak, el birliğiyle hastaya ve sağlık personeline mümkün olan en üst kalitede tıbbi alet sağlamak için kaliteden ve standart uygulamalardan ödün vermeden çalışmalıyız.  „Bağımsız bir birim olmak“ demek diğer birimlerle araya duvar örmek, kendi kabuğunun içinde hastaneden, ülkeden, dünyadan bihaber çalışmak değildir. Aksine, ancak duvarlarımızın ötesine bakmaya cesaret ettiğimizde özgürleşiriz. Çünkü ancak kendi ünitemizi diğer hastanedekilerle, diğer ülkelerdekilerle kıyasladığımızda içgörü kazanırız ve ancak bu sayede daha iyiye ulaşmak için çabalarız.

Türkiye’deki MSÜ’nün kabuklarını kırıp, duvarlarını yıkıp cesaretle bu kıyaslamayı yapmalarının ve içgörü kazanmalarının vaktidir diye düşünüyoruz. İşte tam da bu sebeple uluslararası lezzet içeren bir program sunuyoruz. Bu programın sadece içgörü kazandırmasını değil, çok kısa zamanda kendi uygulamalarınıza da yansımasını umuyoruz. Bu kongrenin ülkeler arasındaki bilimsel etkileşimi canlandırmasını; dezenfeksiyon, antisepsi ve sterilizasyon alanlarında uluslararası bilimsel ortaklıklar için bir fırsat olmasını diliyoruz.

Kongrede görüşmek dileğiyle, sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.

Prof. Dr. Duygu Perçin
Kongre Başkanı
 
 
 
 
 
                                            

Kongre Uygulaması için..

 

Copyright 2017 - DAS Derneği