Değerli DAS Gönüllüleri,

Sizleri 9. Uluslararası Katılımlı Dezenfeksiyon ve Sterilizasyon Kongresine davet etmekten büyük onur ve mutluluk duyuyoruz. Derneğimizin 2013 Kasım ayında Antalya’da WFHSS ile ortaklaşa başarıyla gerçekleştirdiği 14. Dünya Sterilizasyon Kongresi’nin ardından 9. DAS Kongresi’nin de Türkiye’nin sterilizasyon ve dezenfeksiyonla ilgili tarihsel gelişiminde kaçırılmaması gereken bir etkinlik olduğuna inanıyoruz.

Tüm dünya son yıllarda ekonomik krizin artçı şoklarının da etkisiyle hem sosyal hem de ideolojik değişim geçirmektedir. Halen hissetmekte olduğumuz bu artçı şoklardan en az hasarla kurtulmanın ve değişimi pozitif kazanıma çevirmenin evrensel reçetesi araştırma ve inovasyondur. Ne mutlu bize ki, bu evrensel reçete ülkemizde de kabul görmüş; araştırma ve inovasyon, modern toplumu hedefleyen 2023 Büyük Türkiye Projesinin temelinde yer almıştır. Sağlık kurumları toplumun önemli ve ayrılmaz bir parçasıdır ve bu nedenle, tüm dünyada esen gelişim, araştırma ve inovasyon rüzgârından bir an önce ve azami şekilde yararlanmanın yolunu bulmalıdırlar. Bu rüzgâr, uzun yıllardır göz ardı edilmiş olan Merkezi Sterilizasyon Üniteleri için de eşi bulunmaz bir fırsattır. Ancak atılan her adım, yapılan her değişim fonksiyonel olmalı, kaliteli sağlık hizmeti hedefine yönelik planlanmalıdır. İnovasyon temel araştırmalara dayalı, değişim ise kanıta dayalı olmalıdır. Değişim için değişim veya inovasyon için inovasyon yapılmamalıdır.Bu yıl düzenleyeceğimiz ilk uluslararası katılımlı DAS kongremizin programını, sağlık kurumlarında, özellikle sterilizasyon ve dezenfeksiyon alanlarında bu değişim stratejisini desteklemek üzere hazırlıyoruz. Bilimsel programımız sterilizasyon ve dezenfeksiyon alanındaki temel prensipler ve yeniliklerle sınırlı olmayacak, aynı zamanda Merkezi Sterilizasyon Ünitelerinin hastanenin diğer ünitelerine entegrasyonuna yeni bir ufuk, yeni bir bakış açısı getirmeye çalışacaktır. Bu kongreyi uluslararası katılımlı olarak düzenlememizin de sebebi budur. Temel araştırmalara dayalı inovasyonun ve kanıta dayalı değişimin örneklerini sunmak istiyoruz. Bu amaçla her biri konusunda uzman, çok iyi tanınmış önemli isimleri ağırlayacağız hep birlikte. DAS Derneği olarak uluslararası sterilizasyon camiasında gösterdiğimiz başarıyı bu kongreye yansıtabilmenin tatlı telaşı içerisindeyiz.

Bu kongrenin, “sterilizasyon”un ihtiyaç duyduğu ve hak ettiği “gerçek” değişimi yakalamasına katkı sağlaması umuduyla hepinizi 2-6 Aralık 2015 tarihleri arasında Antalya’daki büyük buluşmaya bekliyoruz.


Sevgi ve saygılarımızla,

Düzenleme kurulu adına
Prof. Dr. Duygu Perçin
Kongre Başkanı

 

 
       
Hafta Gün Saat Dakika

Duyuru Posterini indirmek için tıklayın..
















 
Copyright © Humanitas PCO, Tüm Hakları Saklıdır.